Tuesday, 7 February 2017

Apricon : Biji Aprikot banyak Kelebihannya

Biji Aprikot

Berdasarkan buku "World without Cancer", tulisan G.Edward Griffin, biji aprikot mentah mrngandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi berbanding biji-biji buah yang lain. Biji aprikot amat berkhasiat dan ia menjadi makanan kaum Hunza untuk bebas dari kanser, sihat dan lanjut usia sehingga lebih 120 tahun. Antara nutrien yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim amygdalin atau laetrile atau disebut vitamin B17.

Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui perkumuhan. B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakan kita hari ini telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agal pahit, tetapi berkesan mencegah kanser.

Selain daripada biji aprikot, B17 juga boleh didapati dalam almond pahit, pie apple, biji anggur, millet (yang sekarang ini digantikan dengan gandum yang kurang B17), broad beans, sengkuang, oren, ubi kayu, kacang hijau, keledek dan betik. Juga terdapat di dalam sesetengah rumput seperti gandum dan tunas.

B17 pertama kali diekstrak dan diberi nama 100 tahun dahulu malah telahpun didaftarkan di dalam pharmacological sebagai ubatan tidak bertoksin. Namun terdapat racun yang terperangkap yang dinamakan cyanide seperti garam harian yang mempunyai sodium tetapi tidak merosakkan tisu manusia, ia tidak beracun seperti garam dan gula yang kita makan hari ini.

Biji aprikot mentah mempunyai kandungan B17 yang tertinggi di antara bijian yang lain. Biji aprikot hanya berkhasiat dalam bentuk mentah, tidak dimasak, tidak dipanggang atau dibekukan. Untuk menghilangkan rasa pahit apabila memakan biji aprikot ini, anda boleh memakannya bersama buah-buahan lain seperti kismis, kurma dan buah-buahan lain segar yang lain.

Anda juga boleh menghancurkannya menggunakan mesin pengisar dan taburkan biji aprikot yang telah dikisar ke atas salad buah-buahan. Bagi yang tidak menyukai rasa pahitnya, kini sudah ada di pasaran bentuk kapsul dan minuman pracampur.

B17 akan hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia termasuk sel kanser, tumor, jerawat ataupun buasir. Enzim yang terdapat dalam sel kanser dapat membuka kunci amygdalin maka terhasillah tindakbalas metabolik badan yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah yang mana secara semulajadi akan di nuetralkan oleh hati.

Jika anda mengambil biji aprikot untuk tujuan pencegahan kanser, cukup dengan mengambil 10 - 20 biji dalam sehari. Dapatkan makanan dan air yang paling berkhasiat serta udara yang sihat dan segar, dan sentiasa memasukkan biji aprikot ke dalam diet pemakanan anda.

Berdasarkan kajian saintifik dan ujian klinikal yang dilaksanakan, Vitamin B17 atau Amygdalin mampu merawat dan memulih masalah sistem metabolik dan menstabilkan sistem tubuh badan yang berfungsi secara tidak normal.

Keberkesanan Vitamin B17 dalam merawat dan mencegah pelbagai jenis penyakit kronik telah jelas terbukti dan diakui oleh pengamal perubatan. Antara khasiat B17 ialah:

  • Mencegah dan mengawal pertumbuhan sel tidak normal (benigna dan maligna) yang tidak terkawal di bahagian otak, serviks, payudara, hati, tulang, uterus, perut, prostat, ovari, paru-paru, usus, kulit dan lain-lain
  • mengawal paras gula dalam darah, menstabilkan tekanan darah dan mengurangkan kolesterol dalam jantung
  • membantu dalam masalah gout dan sakit sendi
  • membersihkan arteri dengan mengurangkan kadar kolesterol 
  • membantu dalam masalah pernafasan
  • membantu masalah buasir (masalah pencernaan / perkumuhan)
  • berfungsi sebagai tonik dan antioksidan yang dapat menyingkirkan toksin dalam badan
  • membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka
  • menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan keputihan
  • merawat masalah kulit seperti gatal-gatal & alahan.
APRICON adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh TK FARMAS SOLUTION & INDUSTRIESAPRICON mengandungi 100 peratus aprikot kernel yang kaya dengan Vitamin B17 dikenali juga sebagai Amygdalin atau Laetrile. Ia akan dikisar halus setelah menjalani proses sinaran UV bagi menyingkirkan bekteria, kulat dan radikal bebas. 

JOM JALANI HIDUP YANG LEBIH SIHAT BERSAMA APRICON DENGAN HARGA MAMPU MILIK. APRICON YANG KAYA DENGAN VITAMIN B17 MAMPU MENCEGAH DARI PENYAKIT KANSER !! MAKLUMAT LANJUT BOLEH KE : -No comments:

Post a Comment