Tuesday, 31 January 2017

Apricon : Simpton Penyakit Tiroid

SIMPTOM PENYAKIT TIROID YANG
ANDA PERLU TAHU1) Perubahan Pada Kadar Degupan Jantung

Hormon tiroid memberi kesan kepada hampir semua organ di dalam badan kita dan juga mempengaruhi kadar degupan jantung kita. Bagi pengidap hipotiroid akan mengalami kadar denyutan jantung yang lebih perlahan daripada biasa. Penyakit hipertiroid pula akan menjadikan degupan jantung lebih laju dan juga boleh juga menjadikan tekanan darah menjadi lebih tinggi dan menyebabkan jantung menjadi berdebar-debar.

2) Keguguran Rambut

Keguguran rambut adalah tanda lain bahawa hormon tiroid anda berada di dalam keadaaan tidak seimbang. Kedua-dua keadaan hipotiroid dan hipertiroid akan menyebabkan keguguran rambut. Dalam kebanyakan kes, rambut akan tumbuh kembali selepas gangguan tiroid dirawat.

3) Berat badan NAIK atau TURUN tiba-tiba

Perubahan berat badan secara tiba-tiba adalah tanda biasa gangguan tiroid. Kenaikan berat badan adalah tanda hormon tiroid berada di aras yang rendah atau keadaan yang dipanggil sebagai hipotiroid. Sebaliknya jika tiroid anda mengeluarkan hormon yang lebih daripada yang diperlukan oleh badan (hipertiroid), anda mungkin akan kehilangan berat badan secara tiba-tiba.

4) Perubahan Pada Tenaga dan Mood

Gangguan tiroid akan memberi kesan kepada energy level dan mood anda. Hipotiroid akan menjadikan anda merasa penat, lembap dan tertekan. Manakala hipertiroid akan menyebabkan kebimbangan, masalah untuk tidur, kegelisahan dan kerengsaan.

5) Merasa Terlalu Sejuk atau Terlalu Panas

Gangguan tiroid akan mengganggu kebolehan badan untuk mengawal suhu badan. Mereka yang mengidap hipotiroid akan merasa lebih sejuk berbanding biasa. Ini sebaliknya berlaku kepada pesakit hipertiroid yang akan merasa lebih panas dan mengalami perpeluhan yang berlebihan.

6) Bengkak di LeherPembengkakan atau pembesaran pada leher adalah clue yang nampak bahawa mungkin ada sesuatu yang tidak kena dengan tiroid anda. Bengkak kelenjar tiroid atau goiter ini berlaku tidak kira samada anda menghidapi hipotiroid mahupun hipertiroid. Kemungkinan juga bengkak tersebut adalah berpunca daripada kanser tiroid, iaitu ketulan yang membesar di dalam tiroid. Boleh jadi juga, ia tiada kaitan dengan tiroid.

7) Lain-lain Simptom Hipotiroid

Hipotiroidisme boleh menyebabkan banyak gejala-gejala lain, termasuk:
 1. Kulit kering dan kuku rapuh
 2. Kebas atau kesemutan di tangan
 3. sembelit
 4. haid tidak normal

8) Lain-lain Simptom Hipertiroid

Hipertiroidisme juga boleh menyebabkan gejala tambahan, seperti:
 1. kelemahan otot dan tangan menggeletar
 2. masalah penglihatan
 3. Cirit-birit
 4. tempoh haid yang tidak teratur
Berdasarkan kajian saintifik dan ujian klinikal yang dilaksanakan, Vitamin B17 atau Amygdalin mampu merawat dan memulih masalah sistem metabolik dan menstabilkan sistem tubuh badan yang berfungsi secara tidak normal.

Keberkesanan Vitamin B17 dalam merawat dan mencegah pelbagai jenis penyakit kronik telah jelas terbukti dan diakui oleh pengamal perubatan. Antara khasiat B17 ialah:

 • Mencegah dan mengawal pertumbuhan sel tidak normal (benigna dan maligna) yang tidak terkawal di bahagian otak, serviks, payudara, hati, tulang, uterus, perut, prostat, ovari, paru-paru, usus, kulit dan lain-lain
 • mengawal paras gula dalam darah, menstabilkan tekanan darah dan mengurangkan kolesterol dalam jantung
 • membantu dalam masalah gout dan sakit sendi
 • membersihkan arteri dengan mengurangkan kadar kolesterol
 • membantu dalam masalah pernafasan
 • membantu masalah buasir (masalah pencernaan / perkumuhan)
 • berfungsi sebagai tonik dan antioksidan yang dapat menyingkirkan toksin dalam badan
 • membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka
 • menyelesaikan masalah haid tidak teratur dan keputihan
 • merawat masalah kulit seperti gatal-gatal & alahan.
APRICON adalah produk makanan kesihatan yang dikeluarkan oleh TK FARMAS SOLUTION & INDUSTRIES. APRICON mengandungi 100 peratus aprikot kernel yang kaya dengan Vitamin B17 dikenali juga sebagai Amygdalin atau Laetrile. Ia akan dikisar halus setelah menjalani proses sinaran UV bagi menyingkirkan bekteria, kulat dan radikal bebas.JOM JALANI HIDUP YANG LEBIH SIHAT BERSAMA APRICON DENGAN HARGA MAMPU MILIK. APRICON YANG KAYA DENGAN VITAMIN B17 MAMPU MENCEGAH DARI PENYAKIT KANSER !! MAKLUMAT LANJUT BOLEH KE : -


No comments:

Post a Comment